Tuinonderhoud


Je tuin onderhouden is belangrijk om hem proper en gezond te houden. In een goed onderhoud kruipt al snel veel werk. Het gras moet regelmatig gemaaid worden, de haag moet op het juiste moment gesnoeid worden en dat onkruid houd je liever ver uit de buurt. Wij zorgen ervoor dat alles tip top verzorgd wordt én in de juiste periode van het jaar gebeurt. Zo garandeer je een lang leven voor jouw prachtige tuin.


Gras maaien

Vanaf maart/april t.e.m. oktober moet gras regelmatig gemaaid worden. Zo blijft jouw gazon er netjes uitzien en blijft het gras gezond. Gras maaien doen we tweewekelijks en bij droog weer. Heb jij zelf geen tijd om gras te maaien of laat je het liever aan iemand anders over? Sanders Groen verzorgt jouw gazon zodat jij er geen werk aan hebt.

Verticuteren

Verticuteren zorgt ervoor dat mos en dood organisch materiaal uit het gras verwijderd worden. Mos en onkruid nemen plaats in jouw gazon in. Door te verticuteren creëer je ruimte zodat het gras mooi kan groeien en terug toegang heeft tot de essentiële elementen om te groeien. Verticuteren doen we wanneer het gras goed begint te groeien, rond april/mei en een tweede keer rond september/oktober. Het is een heel belangrijk onderdeel van je tuinonderhoud.

Snoeien

Planten en bomen moeten op het juiste moment gesnoeid worden. Het juiste snoeimoment verschilt per plant en boom en is cruciaal voor een gezonde groei. Houd jouw hagen, bomen en planten in toom door ze op tijd te laten snoeien. Zo blijft alles gezond en ziet jouw tuin er helemaal netjes uit.

Bomen vellen

Wanneer een boom ziek is of fel in de weg staat, is het vaak beter hem te vellen. Wij zorgen er voor dat de boom op een veilige manier geveld wordt, frezen de stronk uit en zorgen ervoor dat al het afval afgevoerd wordt. Heb je een open haard? Dan kan je eventueel een deel als brandhout gebruiken.

Onkruid verdelgen

Onkruid is hardnekkig en steekt overal de kop op. Doeltreffende bestrijdingsmiddelen zijn niet vrij verkrijgbaar. Schakel daarom een professional in om jouw tuin, terras of oprit onkruidvrij te maken. Ook een regelmatig onderhoud van jouw tuin zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien.

Zaaien en meststoffen

Na het verticuteren, of wanneer het nodig is, zorgen wij ervoor dat jouw tuin voorzien wordt van meststoffen en graszaad voor een mooie, dikke grasmat. Ook voor het inzaaien en bemesten van weides kan je bij Sanders Groen terecht.